T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / TAŞOVA - Taşova Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Usta Öğretici Başvuru 2024-2025 Duyurusu

 

 

 

 

Değerli Usta Öğretici Adaylarımız; 

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Müdürlüğümüz bünyesinde Ücretli Usta Öğretici olarak görev alacakların başvuruları ve evrak yüklemeleri 01-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında e-yaygın sistemi üzerinden online yapılacaktır. Süreç hakkında web sitemizdeki açıklamalara dikkat etmeniz menfaatinize olacaktır.

Yeni başvuru döneminin hayırlı olmasını temenni ederiz.

31.07.2024

Saffet BOL

Kurum Müdürü

 

 

 

 

30-07-2024 

 

 

Başvuru sürecinde kuruma evrak teslimi yapılmayacaktır.

Başvuruya dair evraklar e-yaygın sisteminde "Usta Öğretici Başvurusu" bölümüne yüklenecektir.

 BAŞVURULARINIZI SÜRESİ İÇİNDE YAPINIZ!

BELİRTİLEN TARİHLERDEN ÖNCE YA DA SONRA YAPILAN BAŞVURULAR "TAKVİM DIŞI BAŞVURU" SAYILACAĞINDAN SIRALAMAYA GİRMEYECEKTİR. 

E-YAYGIN sisteminde istenen belgeleri yüklemeyen veya belgeleri eksik veya hatalı yüklenmiş olan Usta Öğreticilerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir. Başvuruları reddedilen Usta Öğretici Adayları eksik belgelerini başvuru süresi içinde sisteme tekrar yüklemeleri ve başvurularını yinelemeleri gerekmektedir. Başvuruya ait ONAYLANDI/REDDEDİLDİ durumları "E-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol edilmesi gerekmektedir. Başvuru ve onay süreçlerine ait tüm iş ve işlemler tamamlanınca kursların açılması için DUYURU VE DAVET yapılacaktır. Duyuru ve davet yapılmadan kus açma işlemi için dosya kabul edilmeyecektir

Kurumumuz kadrolu öğretmenleri haricinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri ve emekli olanların başvuruları aynı şekilde MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılmaktadır.

Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek veya aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Usta Öğretici Başvuru Sıralaması; başvurularda yüklenen belge ve kurs tercihleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda incelemesi tamamlandıktan sonra, "Ek-2" de oluşan puanlara göre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Onaylanan sıralı liste Kurum Web Sitemizde yayınlanacaktır.

BAŞVURU TAKVİMİ    ↓        

 

 

 

ONLİNE BAŞVURULARIN ALINMASI

01-31 AĞUSTOS 2024

BAŞVURULARIN KURUM KOMİSYONU TARAFINDAN ONAYLANMASI

 2-20 EYLÜL 2024

 BAŞVURULARIN MERKEZ İLÇE KOMİSYONU TARAFINDAN ONAYLANMASI

 21-23 EYLÜL 2024

DEĞERLENDİRME VE ONAY İŞLEMLERİ

24-27 EYLÜL 2024

 SIRALAMALRIN İLAN EDİLMESİ

30 Eylül 2024

GÖREVLENDİRMELERİN YAPILMAYA BAŞLANMASI

1-15 Ekim 2024

 

YÜKLENMESİ GEREKEN ve YÜKLENMESİNE GEREK OLMAYAN BELGELER

E-Yaygın Sistemi üzerinden yapılan başvurularda onay işlemi, usta öğreticinin görev almak istediği kursun eğitici nitelik şartlarının yeterli gelip gelmediğinin kontrolü şeklinde olmaktadır. Bu nedenle, yapılacak başvuruda gereksiz evrakları sisteme yüklemeyiniz.


31-07-2023


Yüklenmesi gereken önemli evraklar şunlardır

1-Eğitici niteliğinize ait Yeterlilik Durum Belgesi [Diploma, Ustalık Belgesi, Antrenörlük Belgesi, Hafızlık Belgesi, İcazet Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi vb.]

2-Ek Puan Getirecek Belge [Varsa] [Lisans Diploması, Ön Lisans Diploması, Pedagojik Formasyon Belgesi (Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar), Usta Öğreticilik Belgesi, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Diploması]

3-İş Güvenliği Belgesi

4-Oryantasyon Eğitim

5-SGK Hizmet Doküm Belgesi [Varsa alanınızda eğitici olarak görev yapılan sigortalı günler]

6-Resmi Kurumlarda görev yapanların Görev Yeri Belgesi



Başvuru Girişi 

31-07-2023

ok-hareketli-resim-0061

TIKLAYINIZ


KURS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Seçmek istediğiniz kursun Eğitici Niteliklerini Kurs Modüler Programdan mutlaka inceleyiniz. 

31-07-2023

 

MEZUNİYETİNİZİN VEYA YETERLİLİK BELGENİZİN UYGUN OLMADIĞI KURSLARI SEÇMEYİNİZ

     SADECE "USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ" İLE KURS AÇILAMAZ

Kadrosuz Usta Öğretici olarak kurs açabilmek için, Modüler Programda ilgili kursun  sağ tarafta ilk "Görüntüle" linkini tıklayıp programın "EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ" ndeki şartları inceleyiniz. Mezuniyet Belgesi, Ustalık Belgesi veya diğer yeterlilik belgelerinden birisi ile çalışma süresine sahip olup olmadığınıza göre durumunuzu değerlendiriniz. Eğitmen olmak için sadece "Usta Öğretici Belgesi" yeterli DEĞİLDİR.


BELGELERİN YANLIŞ YÜKLENMESİ

BAŞVURU ONAY/RED ve BAŞVURUM OLMUŞ MU? SORULARI

KURS SEÇİMİ BAŞVURU SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA YAPILIRSA TAKVİM DIŞI BAŞVURU SAYILIR

Başvuruda belgelerin yanlış ve eksik yüklenmesi durumunda başvuru ya da seçilen kurs iptal olmaktadır. Başvurusunu tamamlamış olan Usta Öğretici Adayları, başvuru durumlarını yine aynı yerden takip edebilir. E-Yaygın sisteminde başvuru durumu "Onaylandı" ya da "Red Edildi" şeklinde görülmektedir. Red olanların gerekçeleri de yanlarında yazmaktadır. Eksik ve yanlış evraklar başvuru süresi içinde tekrar yükleneblir. İdare tarafından tekrar incelemesi yapılır. Başvuru süresi bittikten sonra yapılan kurs seçimi Takvim Dışı Başvuru olacaktır.


EK PUAN KONUSU

ALAN DIŞI MEZUNİYET BELGESİNE DE PUAN VERİLMEKTEDİR

Alan dışı yüklenen mezuniyet belgesine/belgelerine "EK-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu" nun "EK PUAN" alanında belirtilen ek puan/lar verilmektedir.

Örnek: Futbol Kursuna Antrenörlük Belgesi ile başvurmuş bir kişi 0 (sıfır) puan alır. Ancak, bu kişinin ayrıca aşağıdaki belgelerden biri ya da birkaçı varsa ve e-yaygın sistemine yüklemiş ise hanesine puan olarak eklenir.

- (1 Tane) Alan Dışı Lisans mezunu olup, diplomasını sisteme yüklediğinde ek 4 puan,

- (1 Tane) Alan Dışı Ön Lisans mezunu olup, diplomasını sisteme yüklediğinde ek 2 puan,

- (1 Tane) Lisans mezunu olup, dıştan Pedagojik Formasyon Belgesi almış ve sisteme yüklemişse ek 6 puan,

- (1 Tane) Usta Öğreticik Belgesi olup sisteme yüklemişse ek 1 puan,

-Alanında Hizmet/İş Deneyimi süresini 360'a bölümünden çıkan puan,


MEZUNİYET BELGESİ AÇIKLAMASI

"Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Ek-2 Formunda" Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 47 puan, Lisans mezunu 40 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 6 puan (Toplam 46 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir. "Mezuniyet Belgesi" olarak yüklenecek belge, Modüler Kurslar Programında ilgili kursun Eğitici Nitelikleri bölümünde istenen mezuniyet seviyesine ait Diploma sureti olmalıdır.

 Kişi Lisans mezunu olup Formasyonunu (Öğretmenlik Sertifikası] dışarıdan almışsa her ikisini de ayrı ayrı "Mezuniyet Belgeleri" alanına yüklemelidir.

 


DİĞER KURS AÇMA EVRAKLARININ TESLİMİ

Kurs Açma ile ilgili diğer tüm evraklar, başvurular tamamlandıktan sonra duyurulacak olup, kurs açılma aşamasında istenecektir.


HİZMET/İŞ DENEYİMİ SİGORTALILIK BİLGİLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

BARKOTLU PDF HİZMET DOKÜMÜNÜN E-YAYGIN SİSTEMİNE YÜKLENMESİ


31-07-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

SGK Hizmet Doküm Belgesi E-Devlet üzerinden PDF formatında ve BARKOTLU olan indirilmelidir. Fotoğraf (jpeg) görüntüsü YÜKLEMEYİNİZ. Mevzuat gereği Alanında Hizmet/İş Deneyimi yıl (360 Sigortalı İş Günü) için 1 (bir) puan verilmektedir.  Bu alana başka bir belge yüklemeyiniz.

Barkotlu Hizmet Dokümünü Telefondan ve Bilgisayardan İndirmek için Slayt Attadır

 Anlatım Sunusu için TIKLAYINIZ

 Sigortalı Hizmet Günü/Puanı Hesaplama (Excel) TIKLA 

Hizmet Puanı Hesaplama Programı ve Anlatım Kılavuzu TIKLA

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Doğrulama Sayfası TIKLA

Meslek Kodları TIKLA


KURS SEVİYESİNE DİKKAT EDİNİZ

4.Seviye Kurslarından Seçim Yapmayınız!

"4.Seviye" kurslarından seçim yapmayınız. 4.Seviye Kursları İş-Kur işbirliği ile açılan kurslardır ve öğrencilerin sigorta ve ücret ödeme işlemleri yapılması zorunludur. Bu yüzden Müdürlüğümüz bünyesinde bu kurslar açılmamaktadır. Kursların kaçıncı seviye olduğunu Modüler Kurslar Programında kurs isimlerinin (örnek görüntü atta) sağ yanında görebilirsiniz.  Seçim yapacağınız kurs için mutlaka  Modüler Kurslar Programında açmak istediğiniz kursun seviyesini kontrol ederek seçim yapınız. 

 


Kursların Açılma Sürecindeki İş ve İşlemler

İLGİLİ MÜDÜR YARDIMCISI KURS PLANLAMASI YAPMAK VE SÜREÇTEN BİLGİ VERMEK İÇİN USTA ÖĞRETİCİLERİ GURUPLAR HALİNDE MÜDÜRLÜĞÜMÜZE DAVET EDECEKLERDİR

Kurslarla ilgili süreçlerin sağlıklı yürütülebilmesi için aşağıda yer alan açıklamalar çerçevesinde hareket edilmesi gerekmektedir.

Kesin Sıralama Listeleri yayınlandıktan sonra, sehven onay verilen istek başvurusu, belge veya kurs olabileceği düşünülerek, açmak istediğiniz kursa onay verilmiş de olsa; kurs açılma aşamasında KURS AÇMA YETERLİLİĞİ UYGUN OLMAYAN [Ön lisans mezunu olup, lisans mezunu işaretleyen, belgesi olmadığı halde seçenek işaretleyen, hizmet süresi yeterli olmayan, evrakları eksik olduğundan yersiz puan alan vb.] kişilerin kursu REDDEDİLECEKTİR.

Eğitici Durumu "Emekli" veya  "Kamu personeli "olduğu halde başvuruda "Ücretli Usta Öğretici" veya tam tersi gibi çalışma tipini hatalı giriş yapanların oluşacak mağduriyetten kurumumuz sorumlu değildir.

 

 

 

KURS AÇMA DOSYASINDA BULUNMASI GEREKENLER

 

İlgili Müdür Yardımcımızın daveti ile, kurs açılması için belgeler Müdürlüğümüze getirilirken ASILLARI ve FOTOKOPİSİ birlikte getirilecektir.

Mezuniyet Belgesi olarak E-Devlet üzerinden alınan belge teslim edilecekse, transkript de birlikte getirilecektir. Çünkü; E-Devlet üzerinden alınan Mezuniyet Belgesinde Öğrenim Süresi YIL/DÖNEM yazmamaktadır.

Kurs Açma Başvuru Dosyasında Aşağıdaki Evraklar olmalıdır:

  1- Açılacak Kursun Eğitici Niteliği Sayfa Çıktısı Eklenecektir.[Kurs Modülünden o sayfadan alınan çıktı]

  2-

  3- Yeterlilik Durum Belgesi Fotokopisi ( Diploma, Ustalık, Antrenörlük, Hafızlık, İcazet, 4.Seviye Kurs Belgesi)

  4- Adli Sicil Kayıt Belgesi [Son 6 Ay] [E-Devlet]

  5- Sağlık Raporu Fotokopisi [Son 6 Ay] NACE KOD: 85.59.01 - Halk eğitim merkezlerinin faaliyetleri

  6- Nufüs Cüzdanı Fotokopisi [Kurs Öğretmeni 18 yaşından büyük olmalıdır]

  7- Askerlik Durum Belgesi [Askerlikle ilişiği bulunmamak][E-Devlet]

  8- Kurs Yeri Uygunluk yazısı 

  9- 18 yaşından küçükler için [Veli İzin veTaahhüt Dilekçesi] (V.3.1)

10- 18 yaşından BÜYÜKLER için  [Kurs Başvuru Formu veTaahhüt Dilekçesi] (V.3.1)

11- Resmi Kurumlarda görev yapanlar Kurs Açma İzin Belgesi (Kurs Yeri, Günü ve Saati yazılı olmalıdır)

12- İş Güvenliği Belgesi 

13- Oryantasyon Belgesi 

14- Spor Kurslarında kursiyerlerin yapacağı spor alanı ile ilgili güncel Sağlık Raporları

15- Spor Kurslarında kursiyerlerin yapacağı spor alanı ile ilgili güncel Spor Lisansları

16- Güvenlik Soruşturması yapılmış olmalıdır.

KURS AÇMA EVRAK TESLİMİ VE ONAY İŞLEMLERİ

1- İstenen tüm evraklar, sorumlu Müdür Yardımcısına eksiksiz bizzat teslim edilir. Posta veya dolaylı yoldan evrak kabul edilmez.

2- Kurs Açma Evrakları, sorumlu Müdür Yardımcısı tarafından gerek belgeler alınırken gerekse alındıktan sonra incelendiğinde, tam ve hatasız ise e-yaygın sisteminden kursunuzun açılma sürecini başlatabilir ya da bir sorun veya eksik durumunda red edebilir.

3- Kurum Müdürü e-yaygın sisteminden onaylayabilir ya da red edebilir.

4- İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü e-yaygın sisteminden onaylayabilir ya da red edebilir.

5- Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü e-yaygın sisteminden onaylayabilir ya da red edebilir.

Kursu e-yaygın üzerinden planlanan Usta Öğretici e-devlet üzerinden giriş yaparak açılan kursına "EĞİTİCİ GÖREV ONAYI" vermelidir.


 

 GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMASI

E-Yaygın üzerinden Usta Öğretici Başvurusu yapanların bilgileri, ilgili birime gönderilerek güvenlik soruşturması yapılacaktır.


KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI ALINMASI

Usta Öğretici Başvurusu yapan ve kurs açabilme durumu oluşan istekliler, kurs açmak istedikleri yer için (resmi kurumlar hariç) "KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI" alınması için DİLEKÇE vermeleri gerekmektedir.


E-YAYGINDA KURS AÇILDIKTAN SONRAKİ İŞLEMLER

1- Kurs planlaması yapılan usta öğretici Yıllık Planını hazırlar ve ilgili Müdür Yardımcısına imzalatır. Kurs defterlerini numaralandırıp onaylatır. Kurs defteri kursun yıllık planı doğrultusunda her bir ders saati için ayrı ayrı olmak üzere doldurulur ve Usta Öğretici tarafından imzalanır. Kurs defteri haftalık olarak ilgili Müdür Yardımcısına mutlaka imzalattırılır.

2- Kursiyerlerin devamsızlıkları; özürlü /özürsüz her bir modül saatinin 1/5'inden fazla olmamalıdır. Kursiyer sayısı 7'in altına düştüğünde ivedi ilgili Müdür Yardımcısına bilgi verilir. Kursun devam edip etmeyeceğine mevzuat çerçevesinde karar verilir.

3- Usta Öğreticinin kursa gelememesi veya kurs yerini acil terk etmesi gerektiği durumlarda ilgili müdür yardımcısına ivedi bilgi vermelidir. Sağlık durumları için rapor alınmalıdır. Kurs yapılmayan gün/saat puantajda belirtilmelidir  Bu günlerin yerine telafi de yapılsa ücret ödenmesi mümkün değildir.


E YAYGIN USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

TANITIM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

 

1) 2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Usta Öğretici başvuruları  e- Yaygın Sistemi Üzerinden "Usta Öğretici başvuru Ekranından" yapılacaktır.

 

2) Başvuruların doğru bir şekilde yapılabilmesi için sistemde belirtilen şekilde, konu ile ilgili belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. 

 

3) e-Yaygın Sistemi Üzerinden başvuru yapıldıktan sonra Kurumumuza belge getirilmeyecektir. Kurslarda görevlendirileceklerin belgeleri kursun planlama aşamasında kendilerinden istenecektir.

 

4) Usta Öğreticilerimiz yaptıkları başvuruları sistem üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.

 

5) Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılacak ilk etap kontrolde başvurusu tamam olan usta öğreticilerimizin başvurusu ONAYLANACAKTIR, eksiklik tespit edilen usta öğreticilerimizin Başvuru süresi içinde (01 Ağustos-31 Ağustos arası) eksikliklerin giderilmesi için RET EDİLECEKTİR. Bu bakımdan başvuruda bulunan usta öğreticilerimizin SİSTEMİ SÜREKLİ OLARAK KONTROL ETMELERİNDE FAYDA VARDIR.

 

6) Usta öğreticilerimiz e-Yaygın siteminde onaylanmış başvurularını iptal edebilecekleri bir buton eklenmiştir. Bu buton "Başvuruyu Tamamla" kısmında yer almaktadır.

 

7) Başvurusu e-yaygın eğitim sistemi üzerinde onaylanmış usta öğreticilerimizin başkaca yapacakları bir işleme gerek yoktur.

 

8) Başvuruları e- yaygın eğitim sistemi üzerinde RET EDİLMİŞ usta öğreticilerin yazan açıklamalar doğrultusunda eksikliklerini (01 Ağustos-31 Ağustos arası) tamamlayarak başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

 

9) BAŞVURU ONAY SÜRECİNİN TAKİBİNDEN USTA ÖĞRETİCİLERİMİZİN KENDİLERİNİN SORUMLU OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR.

 

10) Yapılan başvurular; yönetmeliğin 26. maddesinin 6. Fıkrasında yer alan komisyon tarafından ayrıca değerlendirilecektir. Komisyonun yaptığı değerlendirme sonuçları Mülki İdare Amirinin ONAYI ile kesinlik kazanacaktır. Bu bağlamda e- yaygın eğitim sistemi üzerinden başvuruların ONAYLANMASI nihai bir değerlendirme ve/veya her şeyin bitmiş olduğu anlamına gelmemektedir.

 

11) Usta öğretici başvuruları bir eğitim ve öğretim yılını kapsadığından 2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılında başvuru yapan usta öğreticilerimizin 2024 - 2025 eğitim ve öğretim yılı için başvurularını YENİLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.  

 

12) Başvuru yapan usta öğreticilerimiz yaptıkları başvurudan ve sisteme yükledikleri belge ve bilgilerden BİZATİHİ KENDİLERİ SORUMLUDURLAR. 

 

13) Usta öğreticilerimizin e- Yaygın Eğitim Sisteminden yapmış oldukları başvuru ön kayıt niteliğinde olup, başvuru yapmış olmak kesin olarak görevlendirilecek anlamına gelmemektedir. Başvurular Millî Eğitim Bakanlığımızın mevzuat kuralları çerçevesinde değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. İhtiyaç olması halinde bu sıralama dikkate alınarak görevlendirme yapılacaktır.

 

14) Yapılacak usta öğretici görevlendirme iş ve işlemlerinde açılacak kursun modül programındaki "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartları taşıyan usta öğreticiler görev alabilecektir. Dolayısıyla usta öğreticilerimizin online başvuru sırasında seçtikleri alan ve alanının altında yer alan kurs modül programlarının "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartlara dikkat etmeleri çok önemlidir. E ? yaygın eğitim sistemi üzerinde başvurusu onaylansa ve usta öğretici değerlendirme komisyonundan geçse bile kurs modül programındaki "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartları taşımayanlar kursta görev alamayacaktır.

 

15) Başvurular 31.08.2024 tarihinde sona erecektir.

 

16) Yapılan başvurular; yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 "Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu" baz alınarak yönetmelikte geçen komisyon tarafından değerlendirilecektir.

 

17) Yönetmeliğin 26. Maddesinin 9/a fıkrasına göre başvuru sonuçları Eylül ayının 15'ine kadar  tamamlanarak ilan edilecektir. Değerlendirme sonucunda oluşacak sıralama bir yıl süreyle geçerli olacaktır.

 

18) KURUM TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE KURUMA DAVET EDİLEN USTA ÖĞRETİCİLER GÖREVE BAŞLAMAZ VE/VEYA VERİLEN GÖREVİ BIRAKIRLARSA (MÜCBİR SEBEPLER HARİÇ) YÖNETMELİĞE GÖRE BİR YIL SÜRE İLE HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE KENDİLERİNE GÖREV VERİLMEYECEKTİR.    

 

19) Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır

 

20) Evrak yüklemelerde tarayıcılar ile PDF dosyası yapılması tavsiye olunur.

 

 

 

AÇIKLAMALAR:

 

a)Başvuru ekranındaki, en son mezun olduğunuz okul / bölüm ve öğrenim durumunu, kurs vereceğiniz alan ile ilgili mezun olduğunuz okula göre doldurulacaktır. Örneğin; Bilgisayar Programcılığı(Önlisans) mezunu bir usta öğretici adayı, daha sonra İşletme(Lisans) alanından mezun olduysa, öğrenim durumunu kurs vereceği alana(Bilişim Teknolojileri) uygun olarak Önlisans seçecektir.

 

b)Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz, mutlaka Ustalık / Yeterlik belgesi / Antrenörlük belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir.

 

c)Kurs verebileceğiniz alan/branş, başvuru ekranındaki listede bulunmuyor ise; başka bir alan seçilmeyecektir. 

d)Başvuru ekranındaki tüm alanları mutlaka doldurulacaktır


 AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ UNUTMAYINIZ!

* Sıralama listesinde isminizin olup olmadığına baktınız mı?                   

* Açmak istediğiniz kurs için "Kurs Merkezi Onay"ı aldınız mı? 

* İstekli öğrencilerden dilekçe aldınız mı? 

* Kurs Açma Formunu ilgili birimden Müdürlüğümüze gönderttiniz mi?    

* Kursunuzun açılıp açılmadığını e-yaygın sisteminden takip ettiniz mi? / ediyor musunuz?         

* Halk bankası Taşova Şubesinden hesap açtınız mı?    

* Hesap Numaranızı Muhasebe Birimine verdiniz mi? [İlk defa kurs açıyorsanız]       

* Yıllık Planınızı hazırladınız mı ve onaylattınız mı? 

* Kurs Defteri aldınız mı?


MODÜL/KURS SONUNDAKİ İŞLEMLER

1- Her modül sonunda değerlendirme sınavı yapılır. Değerlendirme Sınavları Kursun durumuna göre yazılı ya da uygulamalı yapılır. Değerlendirme notları e-yaygın sistemine geciktirilmeden girilir.

2- Kursun bitmesiyle *Sınav evrakları *Modül Değerlendirme Çizelgesi *Kurs Sonu İmza Tutanağı *Kurs Defteri ve * Kurs Planı İlgili Müdür Yardımcısına teslim edilir.

3- Kurs sonu işlemlerini tamamlayan ve e-yaygın sistemi üzerinden veri girişlerini bitiren Usta Öğretici Kursiyer Belge Defterini de imzalar.

4-Kurs Sonu işlemleri tamamlanmadan yeni modül planlanmayacaktır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.07.2024 - Güncelleme: 13.08.2024 14:55 - Görüntülenme: 1012
  Beğen | 0  kişi beğendi